Skip to main content
Het mandje is leeg

UUrrooster en Tarieven van onze partners

Raadpleeg de website van onze partners om uw bezoek voor te bereiden :
Toegangsprijzen moeten rechtstreeks aan de kassa van de site worden betaald.
Ze zijn exclusief de kosten van onze rondleidingen.

toegang

GPS coördinaten

Het Domein van de slag bij Waterloo 1815 : 50.6806,4.4032

Wellingtonmuseum : 50.7177,4.3984

Laatste Hoofdkwartier van Napoleon : 50.6461,4.4207

St-Jansberghoeve : 50.6858,4.4110

MET EEN  VOERTUIG, KAN IK ER GEMAKKELIJK PARKEREN ?

Naar het Memoriaal 1815
Neem afrit 25 op de RING 0. Vanuit de richting Charleroi naar Brussel komt u onmiddellijk aan de parking van het Memoriaal van Waterloo 1815. Vanuit de richting Brussel naar Charleroi draait u links aan de verkeerslichten.

Naar het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon of de St-Jansberghoeve
Neem afrit 26 op de RING 0. Volg richting Genappe.

Naar het Wellingtonmuseum
Neem op RING 0 de afrit “Waterloo Nord”, draai vervolgens richting centrum. Ongeveer 100m vóór de verkeerslichten (kruispunt Avenue Reine Astrid met de Chaussée de Bruxelles) kan u van Avenue Reine Astrid links de Wellingtonparking oprijden.

Het Domein van de slag bij Waterloo 1815,  de St-Jansberghoeve en het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon beschikken over ruime parkings.
Het Wellingtonmuseum beschikt eveneens over een grote parking aan de achterzijde (toegang via Avenue Reine Astrid). Passagiers van een autocar kunnen vóór het museum uitstappen op de tijdelijke bushalte vóór de kerk.

MET DE TREIN, HOE GERAAK IK ER?

Wij raden u aan om het station van Eigenbrakel (Braine l’Alleud) te gebruiken om u met het openbaar vervoer naar het Memoriaal van Waterloo 1815 te begeven. Indien u naar het Wellingtonmuseum wenst te gaan, gebruikt u best het treinstation van Waterloo.
Het spoor Brussel-Charleroi bedient Waterloo en Eigenbrakel. Het treinstation van Waterloo bevindt zich op 1 km van het Wellingtonmuseum.

MET DE LIJNBUS

Tegenover het Wellingtonmuseum bevindt zich een bushalte. Lijn W brengt u naar het treinstation van Eigenbrakel.

Om u heen en terug van het treinstation van Eigenbrakel naar de site van het Memoriaal van Waterloo 1815 te begeven, is er de bus (lijn W) richting Waterloo met een halte op de Chaussée de Nivelles, naast het ESSO-tankstation, op 500m van de site van het Memotiaal van Waterloo 1815.

In Brussel en Waterloo kan u eveneens de bus 365 naar Charleroi nemen. In dit geval bevindt de halte zich bij het Gordonmonument, op de Steenweg naar Charleroi, op 500m van het Slagveld.


Voor meer inlichtingen: Maison du tourisme van Waterloo