Skip to main content
Het mandje is leeg

WIJ ZIJN STEEDS BEREIKBAAR VOOR ALLE INLICHTINGEN, SPECIFIEKE WENSEN, OPSTELLEN VAN EEN BESTEK OF BEGELEIDING BIJ HET ORGANISEREN VAN UW BEZOEK

Voor de ontwikkeling van een op maat bezoek, gelieve het specifieke formulier te gebruiken door hier te klikken
 

 

Toegang

MET EEN  VOERTUIG, KAN IK ER GEMAKKELIJK PARKEREN ?

Naar het Memoriaal 1815
Neem afrit 25 op de RING 0. Vanuit de richting Charleroi naar Brussel komt u onmiddellijk aan de parking van het Memoriaal 1815. Vanuit de richting Brussel naar Charleroi draait u links aan de verkeerslichten.

Naar het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon of de St-Jansberghoeve
Neem afrit 26 op de RING 0. Volg richting Genappe.

Naar het Wellingtonmuseum
Neem op RING 0 de afrit “Waterloo Nord”, draai vervolgens richting centrum. Ongeveer 100m vóór de verkeerslichten (kruispunt Avenue Reine Astrid met de Chaussée de Bruxelles) kan u van Avenue Reine Astrid links de Wellingtonparking oprijden.

De sites van het Slagveld en het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon beschikken over ruime parkings.
Het Wellingtonmuseum beschikt eveneens over een grote parking aan de achterzijde (toegang via Avenue Reine Astrid). Passagiers van een autocar kunnen vóór het museum uitstappen op de tijdelijke bushalte vóór de kerk.

MET DE TREIN, HOE GERAAK IK ER?

Wij raden u aan om het station van Eigenbrakel (Braine l’Alleud) te gebruiken om u met het openbaar vervoer naar het Slagveld te begeven. Indien u naar het Wellingtonmuseum wenst te gaan, gebruikt u best het treinstation van Waterloo.
Het spoor Brussel-Charleroi bedient Waterloo en Eigenbrakel. Het treinstation van Waterloo bevindt zich op 1 km van het Wellingtonmuseum.

MET DE LIJNBUS

Tegenover het Wellingtonmuseum bevindt zich een bushalte. Lijn W brengt u naar het treinstation van Eigenbrakel.

Om u heen en terug van het treinstation van Eigenbrakel naar de site van het Slagveld te begeven, is er de bus (lijn W) richting Waterloo met een halte op de Chaussée de Nivelles, naast het ESSO-tankstation, op 500m van de site van het Slagveld.

In Brussel en Waterloo kan u eveneens de bus 365 naar Charleroi nemen. In dit geval bevindt de halte zich bij het Gordonmonument, op de Steenweg naar Charleroi, op 500m van het Slagveld.


Voor meer inlichtingen: Maison du tourisme van Waterloo